Minimalizmus v praxi: Je cestou k udržateľnému životu?

Ak si ešte o minimalizme nepočula, je to životný štýl, ktorý je postavený na filozofii žiť viac, tým že vlastníš menej. Hlavnou myšlienkou je „očistiť“ sa od materiálneho neporiadku v svojom živote, čo povedie k  plnohodnotnejšiemu prežívaniu každého tvojho dňa. Na prvý pohľad to znie celkom jednoducho, ale je minimalizmus naozaj cestou k udržateľnému životu?

Zdravý egoizmus: Odhaľ dôvod prečo starostlivosť o seba nie je sebecká.

Čo ti pomôže kráčať uponáhľaným životom s ľahším krokom? Ak sa pomaly blížiš k menopauze a ešte stále uprednostňuješ potreby iných pred tými svojimi, mala by si popremýšľať nad pojmom “zdravý egoizmus“. Ak konečne urobíš rozhodnutie postaviť seba na piedestál svojho života, nebude sa ti viac stávať, že sa budeš cítiť ako vyžmýkaný citrón bez kvapky energie.

Sebazdokonaľovanie – prečo sa musíš najskôr prijať, aby si mohla ďalej rásť?

Rada pomáhaš iným, snažíš sa im porozumieť a keď majú o sebe pochybnosti, okamžite máš pre nich pripravené povzbudivé slová. Si však takto láskavá a ohľaduplná aj k sebe samej? Keď sa pozrieme do svojho vnútra, často nájdeme najmä negatívne emócie. Nesieme v sebe rôzne strachy, hanbu za chyby v minulosti, sklamanie z vecí, ktoré sme nedokázali a k tomu všetkému aj poriadnu dávku sebakritiky.

Aby sme svoje telá milovali

Už si niekedy počula na svoju osobu komentár ohľadom toho, ako vyzeráš? Mala by si viac jesť, pozri sa aká si chudá! Tuším si pribrala na tej dovolenke. Takú krátku sukňu si k tvojim nohám predsa obliecť nemôžeš!  

Vely Teen Vanesa: Moje priateľky sa mnohokrát trápili nad svojim vzhľadom. Vieš, čo som im poradila?

Volám sa Vanesa, ale moje kamošky mi nepovedia inak ako Vaness. Mám pätnásť a o necelý rok začnem chodiť na strednú školu. Bude to pre mňa poriadna zmena, pretože budem každý deň sama do školy cestovať autobusom. Strach však vôbec nemám, teším sa totiž na všetky nové super kamarátky, ktoré spoznám. Malé obavy však predsa mám, no netýkajú sa vôbec školy, ani nových báb.

Vely Pregnant Dominika: Prehĺtanie vitamínov pre tehotné bolo pre mňa nepríjemnosťou. Mám riešenie, ktoré budeš chcieť zažiť aj ty.

Rada by som sa vám predstavila a podelila sa s vami o moje zážitky z toho najkrajšieho, no zároveň neľahkého obdobia života ženy – tehotenstva. Volám sa Dominika, mám 23 rokov a pokiaľ som sa nedozvedela tú najradostnejšiu správu v mojom živote, bola som študentka dvoch vysokých škôl.

Vely Twenty Evka: Prezradím ti, ako zvládam tri práce a nezastaví ma ani nepríjemné obmedzenie.

Ahojte baby, rada by som sa aj s vami podelila o svoj príbeh ;). Mám 36, skvelú prácu...no dobre, tak tri :D ale všetky ma bavia. Na prvý pohľad sa to všetko zdá byť ideálne, všakže? Ale baby! 

Vely Mature Ivka: Podelím sa s tebou o tajomstvo nádherného života aj po päťdesiatke.

Moje meno je Ivka, pred pár rokmi som prekročila prah päťdesiatky a už od detstva som túžila pomáhať ľuďom. Preto som vyštudovala medicínu a stala sa lekárkou. Pri mojom hektickom pracovnom tempe, ktoré vyžaduje stopercentnú sústredenosť sa mi mnohokrát stalo, že moje potreby išli bokom.