vitaminy vely

Vely Teen Vanesa: Moje priateľky sa mnohokrát trápili nad svojim vzhľadom. Vieš čo som im poradila?


Ahojte kamarátky,

Volám sa Vanesa, ale moje kamošky mi nepovedia inak ako Vaness. Mám pätnásť a o necelý rok začnem chodiť na strednú školu. Bude to pre mňa poriadna zmena, pretože budem každý deň sama do školy cestovať autobusom. Strach však vôbec nemám, teším sa totiž na všetky nové super kamarátky, ktoré spoznám. Malé obavy však predsa mám, no netýkajú sa vôbec školy, ani nových báb.

Byť študentkou je super, veľmi sa na strednú školu teším. Keď ju dokončím, pomôže mi to byť o krok bližšie k môjmu snu – stať sa kozmetičkou. Problém je však v tom baby, že kozmetička by mala mať super pleť. A to tá moja zďaleka nie je :( . Trápi ma najmä akné na nose a viete si predstaviť, že neexistuje snáď nič horšie, ako sa ráno zobudiť do upršaného dňa, cítim sa úplne bez energie, lebo mám ísť odpovedať z biológie a ešte aj tá moja pleť je úplne na nič. S mamkou, ktorá je mojou veľkou oporou, sme sa tento môj nepríjemný problém snažili vyriešiť a tak som navštívila kožnú lekárku.

Pri odborníčke na akné som sa dozvedela, že môj problém súvisí s hormonálnymi zmenami v mojom tele počas dospievania. Tak som svoju pleť začala každý deň natierať rôznymi vodičkami a mastičkami, ktoré ale nevoňali vôbec príjemne. Najhoršie však bolo, že na vyrážky to vôbec nezaberalo, nechceli vôbec zmiznúť a držali sa ma priam horšie ako keď môj psík Budy chytí kliešťa pri prechádzke v lese. S mamkou sme tak pátrali po riešení môjho problému ďalej a zistili sme, že za mojou vyhádzanou pleťou môže stáť aj potravinová intolerancia alebo chýbajúce vitamíny v mojom tele.

vitaminy_vely

Začala som si preto poctivo zapisovať, čo počas dňa zjem. Poviem vám ale baby, že to vôbec nie je sranda, napríklad aj preto, že moja mamka úžasne pečie a ja som zatiaľ nenašla pôvodcu môjho akné. Našla som si však novú skvelú kamošku, ktorá mi je na blízku keď potrebujem radu ohľadom mojej výživy. Volá sa doktorka Veronika a odporučila mi šťavnaté vitamíny pre zdravú pleť be admired. Myslíte si, že to v preklade znamená, že raz budem zbožňovať svoju pleť? Ja som si tým istá.  Super je aj to, že tieto vitamíny neobsahujú alergény a preto sa nemusím obávať, že by moju prípadnú potravinovú intoleranciu ešte zhoršili.

Kamošky, prezradím vám, že ja som sa už naučila, že život nestojí len na pleti bez nedokonalostí. A aj keď sa baby okolo mňa často trápia nad tým, že nie sú dokonalé ako tie z fotiek na Instagrame, vždy sa ich snažím podporiť. Skúste to aj vy. Ak máte priateľku, ktorá sa nad svojim vzhľadom trápi, pokúste sa ju rozveseliť. Neporovnávajte sa a uvedomte si, že ste jedinečne krásne aj s nejakou tou vyrážkou na čele či širšími stehnami.

Viete kedy náš život bude nádherný? Keď sa budeme navzájom my baby podporovať, vtedy keď nebudeme na svoje problémy samé. Lebo je nádherné mať si s kým pokecať, zasmiať sa, dať si palacinky,  skočiť na penny board a hodiť svoje pochybnosti za hlavu. A ak hľadáte novú kamošku, ktorá vás rada podporí a dá vám tie najlepšie rady z oblasti výživy, kľudne napíšte pani doktorke Veronike, tak ako som to urobila ja :).