4 Dôvody, Prečo Nedostatok Spánku Ovplyvňuje Vaše Zdravie

Ak sa často cítite ospalí počas dňa a obávate sa zaspať v noci, je čas napraviť si váš spánkový režim. Nedostatok spánku môže spôsobiť problémy ako zlá koncentrácia, nízke energetické úrovne a zlá nálada. Avšak, predĺžený nedostatok spánku môže viesť k vážnym dlhodobým problémom.

Emočné jedenie, cukry a stres (časť druhá)

Ak je aj tvojim problémom a dôvodom pre priberanie/nechudnutie tzv. "emočné jedenie", je to jasným dôkazom toho, že telo ti dáva signály, že nemá dosť cukru, respektíve, že hladiny cukru nie sú vyrovnané. Takéto emočné jedenie samozrejme súvisí so stresom, ten totiž jeho najhlavnejším spúšťačom.

Emočné jedenie, cukry a stres (časť prvá)

Je bežné, že keď sa ženy snažia zhodiť pár kíl zo svojej váhy, sústredia sa najmä na príjem cukrov. Je úplne normálne, že je dobré mať ich pod kontrolou. No dajte si pozor na redukčné diéty, ktoré drasticky obmedzujú cukry.

Ako ochrániť svoje duševné zdravie?

Každý z nás túži viesť plnohodnotný život plný krásnych a šťastných okamihov v zdravom tele. Aký zmysel by mala tvrdá práca na zdravom životnom štýle, ak by sme si nemohli každý okamih dostatočne vychutnať?