vitaminy vely

Vely Pregnant Dominika: Prehĺtanie vitamínov pre tehotné bolo pre mňa nepríjemnosťou. Mám riešenie, ktoré budeš chcieť zažiť aj ty.


Ahojte všetky budúce mamičky,

Rada by som sa vám predstavila a podelila sa s vami o moje zážitky z toho najkrajšieho, no zároveň neľahkého obdobia života ženy – tehotenstva. Volám sa Dominika, mám 23 rokov a pokiaľ som sa nedozvedela tú najradostnejšiu správu v mojom živote, bola som študentka dvoch vysokých škôl. Síce som bola priam zavalená knihami, mojou jedinou starosťou bolo zvládnuť všetky skúšky na čo najlepšie hodnotenie. Túto moju prioritu však po dvoch čiarkach na tehotenskom teste veľmi rýchlo vystriedala nová – zdravie môjho vyvíjajúceho sa drobca.

Pýtate sa, či nie som na tehotenstvo primladá? Určite nie! Veľmi sa na príchod môjho malého parťáka na svet teším, túžim po tom aby sme boli najlepšími priateľmi a rada by som mu ukázala všetky kúty sveta. Kopec zážitkov, úsmev na tvári a láskavá výchova, to všetko túžim ponúknuť človiečikovi, ktorý sa vyvíja pod mojim srdcom. Moje plány však mnohokrát strieda neistota či budem dobrou mamou a ako zvládnem množstvo nových povinností, ktoré ma čakajú.

Príde moje dieťatko na svet zdravé? Budem si môcť po jeho príchode na svet aspoň na chvíľu zdriemnuť či pozrieť obľúbený seriál? A čo ak bude taký šibal, ako ja keď som bola malá? Ako to všetko zvládnem? Tieto moje pochybnosti ani nemôžem zajesť pizzou s dvojitou porciou cibule, pretože by ma hneď potom začala páliť záha. Bežné tráviace problémy, ktoré sužujú nastávajúce mamičky teda neobišli ani mňa. Navyše ma donedávna trápil problém s prehĺtaním vitamínov pre tehotné, veľké nevzhľadné kapsule mi mnohokrát prevrátili žalúdok naruby.

vitaminy_vely

Moja dobrá priateľka Jana, ktorú poznám z hodín pilatesu pre tehotné mi preto odporučila šťavnaté vitamíny be sure, ktoré obsahujú probiotiká ale aj bifidobaktérie. Skvelé je, že ich nemusím prehĺtať, pretože sú to gumené žuvacie vitamíny s lahodnou príchuťou pomarančov. A čo je pre mňa ako budúcu mamičku ale aj zdravotníčku obzvlášť dôležité je že tento doplnok výživy je úplne bezpečný pre moje dieťa a vyvinutý farmaceutmi.

Navyše aj keď som už pomaly na konci druhého trimestra a zatiaľ som veľa na váhe nepribrala, začínam sa cítiť nesvoja čo sa týka môjho vzhľadu. Trápi ma najmä moja pleť, ktorá sa pod vplyvom hormónov snáď zbláznila. Začínam tušiť, že moju bežnú vyváženú stravu (aj keď aktuálne zhreším dosť často :)) budem musieť doplniť o živiny, ktoré v období očakávania môjho prvorodeného bábätka telo spotrebúva oveľa rýchlejšie.  V e-shope Vely som našla čerešňové šťavnaté vitamíny be beautiful, ktoré preto určite vyskúšam. Komplex týchto chutných vitamínov okrem iného obsahuje aj kyselinu listovú, ktoré je pre tehotné nesmierne dôležitá, nakoľko je prospešná napríklad pre rast zárodočných tkanív môjho synčeka.  Chcem byť predsa krásna maminka zdravého bábätka.

Aj keď viem, že ma o chvíľu čaká viac ako zopár prebdených nocí, najviac sa teším na to ako prvýkrát stretnem najväčšiu lásku môjho života. Som odhodlaná urobiť všetko preto aby sme obaja boli zdraví a ako správna bojovníčka a „mama škorpiónka“ to na môj pôrod možno aj sama odšoférujem :D

Vaša Dominika