Mentálna jasnosť: ako zmierniť zmätok v mysli

Čo presne je zmätok v mysli a ako môžete bojovať proti tomuto kognitívnemu zahmleniu a získať späť svoju mentálnu jasnosť? Dnes sa budeme venovať zmätku v mysli a diskutovať o niektorých najlepších stratégiách, ktoré môžete použiť na zlepšenie svojej mentálnej jasnosti. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o podpore zdravia mozgu a znižovaní zmätkov v mysli.

Spáli tuk, oddiali starnutie a zatočí depresiou: Reč je o tomto (ne)obyčajnom nápoji.

Čaj, teda nápoj pripravený z listov čajovníka čínskeho (Camelia sinensis) je skutočne najrozšírenejším nápojom na svete. Určite je mnohým známe, že je bohatým zdrojom flavonoidných antioxidantov a preto sa jeho pitie (najmä zeleného čaju) odporúča na podporu spaľovania tukov, ochranu tela proti starnutiu, či ako prevencia diabetu a srdcových-cievnych ochorení. No okrem antioxidantov obsahuje čaj ešte ďalšiu jedinečnú látku – aminokyselinu L-teanín. Je to práve L-teanín, ktorý je zodpovedný za pozitívne účinky čaju na funkcie ľudského mozgu (1).

Vedci v tom majú jasno: Nie všetky kolagény majú rovnakú účinnosť

Užívanie kvalitného kolagénu neprospieva len kráse vlasov, pokožky a nechtov. Výživové doplnky s obsahom kolagénu majú široké spektrum benefitov pre zdravie celého tela. Účinky kolagénu tak môžu naplno využiť nie len dámy, ktoré chcú zastaviť starnutie, ale aj športovkyne či ženy v menopauze. Vedci sa zhodujú, že kolagén je malým zázrakom pre zdravie a vitalitu žien v každom životnom období. Stačí si len vybrať ten správny.

Vedci našli „liek“ na udržanie mentálneho zdravia, aj stres: Vyskúšate ho tiež?

Venovať pozornosť strave je jednou z možností ako ovplyvniť zdravie svojho mozgu. Strava by mala zabezpečiť príjem živín, vitamínov a minerálov potrebných pre produkciu enzýmov, hormónov a iných látok pre rast a vývoj mozgu, obnovu myelínu či funkciu nervových membrán. Zaujímavé je, že v niektorých potravinách je možné nájsť aj priamo jeden z neurotransmiterov  – GABA, gama-amino-maslovú kyselinu. Je práve GABA liekom na udržanie mentálneho zdravia?

Sebazdokonaľovaním zdokonaľovať vás a planétu

Naša planéte je jediným miestom pre život, ktoré máme. Jej ochrana prostredníctvom minimalizácie odpadu je kľúčová. My vo Vely sme sa rozhodli znížiť našu uhlíkovú stopu prostredníctvom nových obalov, ktorých zámerom je produkovať menej odpadu.