4 Dôvody, Prečo Nedostatok Spánku Ovplyvňuje Vaše Zdravie

Ak sa často cítite ospalí počas dňa a obávate sa zaspať v noci, je čas napraviť si spánkový režim. Nedostatok spánku môže spôsobiť problémy ako zlá koncentrácia, nízke energetické úrovne a zlá nálada. Avšak, dlhodobý nedostatok spánku môže viesť k vážnym dlhodobým problémom. Pre lepšiu starostlivosť o vaše zdravie si v článku vysvetlíme, ako chýbajúci spánok vplýva na telo a myslenie v dlhodobom horizonte: 

1. Zhoršená kognitívna výkonnosť

Krátky spánok môže dočasne ovplyvňovať našu kognitívnu výkonnosť (spôsob, akým naše mozgové aktivity udržiavajú pozornosť a spracovávajú informácie) a často sa potom cítime pomätene a roztržito v práci alebo škole. Odborníci veria, že máme genetické predispozície, akým spôsobom nám nedostatok spánku ovplyvňuje kognitívnu výkonnosť. Niektorí ľudia majú problémy s myslením a koncentráciou už po jednej noci s nedostatkom spánku, zatiaľ čo iní sú ovplyvnení až po dlhých obdobiach nedostatočného spánku.

2. Kruh stresu, úzkosti a zlého spánku

Stres a úzkosť ovplyvňujú naše spánkové vzorce, čo nám prináša nepokojné noci. Ešte zložitejšie je, že nedostatok spánku nás môže ešte viac stresovať! To môže vytvoriť negatívny kruh, kde sa stres a zlý spánok vzájomne zhoršujú a stupňujú. Keď sme pod stresom, naša hladina kortizolu (hormón boja alebo úteku) stúpa, čo narúša spánkové vzorce a skracuje dobu, ktorú strávime v kvalitnom REM spánku. Vyskúšajte gumené vitamíny na spanie VELY, ktoré obsahuje zmesi zložiek vrátane ashwagandhy ako kľúčovej zložky, ktorá pomáha skrátiť dobu zaspávania a zvyšuje celkový čas spánku. Pre dni, keď potrebujete viac uvolnenia, vyskúšajte žuvacie gumené vitamíny Vely be assured™ Gumené vitamíny pre vnútorný pokoj, ktoré podporujú pokojný spánok.

 

vely vitaminy stres spanok

3. Zvýšená chuť na jedlo a priberanie na váhe

Nedostatok spánku môže výrazne ovplyvniť váš apetít. Napríklad niektoré výskumy ukázali, že ľudia, ktorým chýba spánok, majú nižšie hladiny hormónu tlmiaceho chuť na jedlo nazývaného leptín (ktorý nám prináša pocit sýtosti) a vyššie hladiny ghrelínu (peptid vyvolávajúci chuť do jedla produkovaný v našom žalúdku).

 

4. Oslabená imunita

Existuje množstvo dôkazov, že spánok a naša imunita sú úzko prepojené. Nedostatočný spánok môže oslabiť našu imunitu, pretože spánok ovplyvňuje hormóny a cytokíny (molekuly, ktoré sa podieľajú na zápaloch), ktoré sú zodpovedné za náš imunitný systém. Pre udržanie silného imunitného systému sme vytvorili Vely be strengthened™ Gumené vitamíny pre zdravé telo s kombináciou čiernej bázy, vitamínu C a zinku, ktoré podporujú zdravý imunitný systém.

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.