vitaminy vely

Cíť sa nádherne v zrelom veku: Aký čaj ťa ukľudní a čo zatočí s prehlbujúcimi sa vráskami?


Zrelý vek v období života ženy mnohokrát vyvoláva predstavu zaslúženého odpočinku od nikdy nekončiacich povinností. Opak je však pravdou. Na pleciach ti leží priam ťarcha celého sveta. K starostlivosti o deti a domácnosť ti pribudla opatera o starnúcich rodičov alebo iných rodinných príslušníkov. V práci už nemáš toľko energie ako kedysi, no povinností neubúda. Keď sa k tomu prirátajú každodenné povinnosti, nečudo že sa ti vrásky na čele prehlbujú priam zo dňa na deň.

Kedy nastáva obdobie zrelého veku v živote ženy a čo so sebou prináša

Od 35. po 65. rok života ženy, sa žena považuje za zrelú. Tvoje hodnoty a priority by mali byť v tomto životnom období už ustálené, no nároky, ktoré sú na teba kladené sú nesmierne vysoké. Strata životného balansu, či málo času pre svoje vlastné potreby nie je v tomto období preto ničím zriedkavým. Môžeš sa cítiť unavená, mať časté zmeny nálad, trpieť nespavosťou. Hormonálne výkyvy, zmeny menštruačného cyklu a menopauza so sebou môžu priniesť aj zmenu hmotnosti a poruchy sústredenia. Prirodzená strata vlasov vplyvom pribúdajúceho veku alebo ochabnutá pokožka ti taktiež nepridáva na sebavedomí.

V tomto bode sa ti môže zdať, že starnutie so sebou prináša samé negatívne aspekty a všadeprítomný kult mladosti ťa oberá o tvoj nádherný život. Aj keď regeneračné schopnosti tvojho tela sa s pribúdajúcim vekom znižujú a tvoje životné tempo nestráca na obrátkach, môžeš svojmu organizmu dopomôcť a prinavrátiť mu opäť životný balans. Kľúčom je správna výživa zvnútra, napríklad vhodné bylinky, čaje a vitamíny, ktoré sú ako stvorené pre tvoje aktuálne potreby v zrelom veku. Dobrou správou taktiež je, že ženy práve v tomto životnom období dosahujú so svojou prácou najväčšie úspechy, čo samozrejme platí aj o realizácii sa na svojom zdraví :).

vitaminy vely


Malé tajomstvá pre udržanie vitality v zrelom veku

Dôležitosť pravidelného spánkového rytmu, pitného režimu a vyváženej pestrej stravy ti zaiste pripomínať nemusíme. Teraz ti však predstavíme malé tajomstvá, ktoré ťa podporia pri udržiavaní si vitálneho tela, žiarivej pleti a vnútornej sily, bez ohľadu na tvoj vek. Tušila si aké bylinky, čaje či vitamíny tvoje telo ocení práve teraz?

Bylinky, ktoré by nemali chýbať v tvojom jedálničku

Medzi vhodné bylinky, ktoré by si v zrelom veku mala zaradiť do svojho jedálnička, patrí čierna rasca a kurkuma. Čierna rasca bola svojimi pozitívnymi účinkami známa už v starovekom Egypte. Keď ňou posypeš svoj obľúbený šalát alebo si z nej urobíš čaj prispeje k správnemu fungovaniu tvojho trávenia, ale aj k normálnej hladine glukózy v krvi a navyše podporí tvoju imunitu. Kurkuma prepožičia tvojim jedlám krásnu zlatú farbu, no taktiež ovplyvňuje činnosť srdca, hladinu cholesterolu a chráni bunky pred starnutím. Zdravotné benefity týchto byliniek sa ti v zrelom veku budú určite hodiť.

Jedinečné čaje, ktoré ti pomôžu zahnať stres

Dopraj si namiesto kávy šálku teplého čaju. Na prvý pohľad nenápadná zmena v tvojej životospráve sa ti môže odvďačiť vnútorným kľudom na počkanie. Čaj z koreňa indickej rastliny withanie opojnej (ashwagandha) dodá tvojmu telu energiu a vitalitu. Poskytne ti taktiež príjemné upokojujúce účinky a preukázateľne zlepšuje pamäť. Po vhodný bylinkový čaj pre dámy v zrelom veku nemusíš dokonca ani vycestovať za hranice našej krajiny. Priprav si čerstvý výluh z domácej žihľavy alebo bazy. Kvety bazy čiernej po zaliatí horúcou vodou pôsobia mierne upokojujúco a tým dokážu zahnať stres. Čaj zo žihľavy je výborným pomocníkom pre tvoje rednúce vlasy, ale taktiež jeho účinky oceníš pri riešení problémov s močovým mechúrom. Navyše žihľava pôsobí detoxikačne a tým pomáha pri zhadzovaní nadbytočných kilogramov, ktoré po menopauze trápia mnohé ženy.

Zatoč s vráskami výživou organizmu zvnútra

Zdrojom všetkých dôležitých vitamínov pre podporu tvojho zdravia a krásy v zrelom veku by mala byť v ideálnom prípade tvoja strava. Konzumácia rybieho oleja podporí tvoje srdce a mozog, ktorých správne fungovanie zaručí, že sa budeš cítiť fit a príťažlivo. Energiu ti dodajú potraviny s vysokým obsahom vitamínov skupiny B. Bravčové mäso, pečienka, niektoré druhy rýb a strukovín, obilniny, celozrnné produkty, ovsené vločky, orechy a kvasnice by tak v žiadnom prípade nemali chýbať na tvojom tanieri. Pre zachovanie tvojich zdravých kostí s taktiež odporúča konzumovať potraviny bohaté na vápnik, napríklad brokolicu, špenát alebo sardinky.

Ak ti robí starosti či svojmu telu dodávaš všetky potrebné živiny pre jeho správne fungovanie prostredníctvom stravy, vyskúšaj komplex šťavnatých vitamínov Mature pre zrelé ženy, vyvinutý farmaceutmi presne pre tvoje potreby. Tušila, si že lahodné vitamíny, ktoré nepotrebuješ zapíjať vodou a prehĺtať ti môžu pomôcť zatočiť aj s vráskami a ochabnutou pleťou? Ďalšie z tajomstiev nádherného života po päťdesiatke ti prezradí Ivka.