vitaminy_vely

Zdravá, krásna a vnútorne silná: Zisti, aké živiny potrebuje práve teraz tvoje telo.


Počula si už informáciu, že ženy žijú v priemere o niekoľko rokov dlhšie ako muži? Odborníci to pripisujú ich väčšiemu záujmu o svoj zdravotný stav a lepšej starostlivosti o seba. Paradoxne, ženy sú zároveň matkami a manželkami, ktoré rady obetujú svoj čas ľuďom, ktorých ľúbia. Poďme si preto spoločne pripomenúť, čo ženské telo najviac potrebuje v rôznych obdobiach života. 
 

Teenagerka 

Obdobie, kedy sa z dievčaťa stáva žena, je veľmi búrlivé a naplnené mnohými emóciami a novými zážitkami. Viac ako zdravie sa dostáva popredia otázka krásy a výrazné porovnávanie sa s rovesníčkami. Otázka body image je ešte chúlostivejšia, keď príde prvá menštruácia spojená s rastom ženských kriviek. Každomesačné krvácanie odplavuje z tela aj dôležité stopové prvky, preto je potrebné dopĺňať železo, aby sa dievčatá vyhli anémii. 

 

Hormonálne zmeny počas puberty môžu vyústiť v nepríjemné akné, jazvičky po akné alebo tmavšie škvrny na tvári. Vo veku 13-19 rokov teda nezabúdaj na to, že zdravá pokožka potrebuje dostatok jódu. Zároveň prebieha rýchly rast tela, preto by si mala kostiam dopriať vápnik a vitamín D. Pevné kosti zabezpečia lepšie držanie tela, čo pridáva nie len na kráse, ale aj na sebavedomí a pomáha to predchádzať bolestiam. 

 

Teenegerské roky sú zároveň naplnené učením a u mnohých mladých žien znamenajú aj prípravu na vysokú školu a výber životného povolania. Kvôli hormonálnym výkyvom je však narušená pozornosť, čo môže viesť k zahodeniu dôležitých šancí. Preto je vhodné podporiť aktivitu mozgu a zapamätávanie informácií pomocou vitamínu B12.

vitaminy_vely


Aktívna mladá žena

Krásny vek, počas ktorého si ženy budujú sebavedomie a ich hlavnou otázkou je často hľadanie svojho miesta vo svete. Štúdium sa prelína s nástupom do práce alebo začiatkom podnikania. Množstvo večierkov, cestovania aj adrenalínových športov si užívaš najmä v tomto veku, pretože tvoji priatelia sú ešte bez vážnych záväzkov a je jednoduché robiť spontánne rozhodnutia. Štúdium, práca, voľný čas a k tomu často i partner si vyžadujú mnoho energie, preto by ju dvadsiatničky mali dopĺňať pomocou vitamínov B (riboflavín-B2, kyselina listová-B9 a vitamín B12). Naďalej zohráva dôležitú úlohu železo a vápnik, ale chtiac-nechtiac musíš začať riešiť aj starnutie. Na zachovanie mladistvej pokožky, vlasov a nechtov môžeš využiť kolagén a vitamín C. 

Rušné roky od 20 do 30 potrebujú občas pokojnejšie fázy, preto činnosť srdca podpor vitamínom D a na posilnenie imunity a uvoľnenie napätia si dopraj magnézium. 

 

Tehotná ženy 

Pokiaľ sa rozhodneš byť mamou a podarí sa ti s partnerom splodiť malý zázrak, všetka pozornosť sa automaticky presmeruje na zdravý vývoj bábätka. Vitamíny, minerály a stopové prvky, ktoré si prijímala doteraz, ti môžu naďalej dobre slúžiť. Napríklad, železo naďalej funguje ako prevencia anémie, ale zároveň dohliada na správny vývin plodu. Vitamín D sa stará o tvoju imunitu a tiež o bunkové delenie tvojho drobca. Magnézium už neslúži iba na uvoľnenie, ale poradí si aj s hypertenziou, ktorá sa počas tehotenstva občas objavuje a môže prispieť k predčasnému pôrodu. Okrem toho je potrebné dopĺňať kyselinu listovú a rybí olej podporujúci kognitívne funkcie bábätka. O vývin mozgu sa stará aj cholín, ktorý tiež zabraňuje abnormalitám na chrbtici plodu. Ak ti záleží na správnom vývoji tvojho bábätka, môžeš sa spoľahnúť na chutné vitamíny pre tehotné be sure. 

Ideál krásy prechádza naprieč storočiami mnohými zmenami. My vo Vely veríme, že krása má mnoho podôb a je takmer nemožné definovať ju ošúchanými frázami.  Odhaľ s nami preto tajomstvo pevného zdravia a oslnivej krásy.

vitaminy_vely


Zrelá žena

Výchova detí je ako kolotoč, z ktorého náhle vystúpiš, keď sú o niečo samostatnejšie. Aj keď môžeš mať menší problém si na toto obdobie zvyknúť, práve teraz je čas, kedy sa má žena venovať sebe samej a hľadať spôsoby, ako podporiť svoje zdravie a energiu. Tak ako v teenegerských rokoch, aj v tomto období je dôležité spevniť kosti pomocou kombinácie vápnika a vitamínu D, pretože menopauza so sebou prináša zvýšené riziko osteoporózy.  

Ak u seba spozoruješ náladovosť, problémy so spánkom alebo trávením, či poškodené nechty, vlasy a pokožku, zrejme ti chýbajú vitamíny B. Je ich viac a všetky spoločne tvoria tzv. B komplex, ktorý bojuje s nepríjemnými známkami starnutia organizmu. Aby si nezabúdala, nezabudni si naordinovať aj rybí olej. Stará sa o zdravie mozgu, ale blahodarne pôsobí aj na tvoje srdce. Teda prospieva dvom najdôležitejším orgánom v tele. Oživ svoju silu a energiu a cíť sa nádherne vďaka sebazdokonaľovacej sade Vely Mature.

Ideál krásy prechádza naprieč storočiami mnohými zmenami. My vo Vely veríme, že krása má mnoho podôb a je takmer nemožné definovať ju ošúchanými frázami.