vitaminy vely

Viac ako len krásna pokožka: Ako vďaka kvalitnému kolagénu nájdeš svoju vnútornú silu?


Kolagén bol po stáročia šampiónom v oblasti dosahovania krásy zvnútra. Okrem toho, že kolagén je nevyhnutnou zložkou pokožky, je tiež kľúčovým prvkom v tvojom pohybovom systéme. Kolagén ti tak nezaručí len krásnu pokožku, nechty a vlasy. Kvalitné kolagénové peptidy ti môžu pomôcť nadobudnúť aj vnútornú silu.

Kolagén „drží“ tvoje telo pohromade

Účinky kolagénu sa mnohokrát redukujú len na jeho dôležitosť pre čo najdlhšie zachovanie mladistvého vzhľadu ženy. Táto látka má však v ľudskom tele oveľa širšie využitie. Užívanie kolagénu môže taktiež podporiť tvoju vnútornú silu, mobilitu a športový výkon. Pomôcť ti môže aj pri čelení progresívnemu úbytku kolagénu s pribúdajúcim vekom a zaručí ti tak aktívny a zdravý životný štýl aj po menopauze a v zrelom veku.

Kolagén je najvyskytujúcejšou sa bielkovinou v tvojom tele a taktiež je hlavnou štrukturálnou zložkou spojivového tkaniva, ktoré podporuje a chráni orgány v tele. Kolagén sa vyskytuje v celom organizme, od kožných buniek a krvných ciev, až po celý muskuloskeletálny systém vrátane šliach, väzov, chrupaviek, svalov a kostí.

Produkcia kolagénu však prirodzene klesá s vekom alebo v dôsledku nepriaznivého životného štýlu, stresu a pri vystavovaní sa UV žiareniu a znečisteniu. Toto zníženie hladín kolagénu ovplyvňuje naše telo rôznymi spôsobmi. Pokožka je napríklad dehydratovaná a tenšia a objavujú sa vizuálne známky starnutia, ako sú jemné linky a vrásky. Svaly strácajú svoju silu a pevnosť, čo ovplyvňuje rovnováhu, chôdzu a celkovú pohyblivosť. Opotrebenie kĺbovej chrupavky zvyšuje nepohodlie pri chôdzi. Okrem toho sa kosti stávajú krehkejšími a krehkejšími. Stručne povedané, strata kolagénu oslabuje celý tvoj pohybový aparát, robí aktívny životný štýl namáhavejším a zvyšuje riziko úrazov.

kolagen vely

 

Nájdi vnútornú silu v kolagénových peptidoch

Vedecké štúdie potvrdili, že užívanie kolagénových peptidov môže pomôcť pri podpore zdravia organizmu zvnútra. Kolagénové peptidy v Morskom kolagéne krásy be attractive sú výsledkom starostlivo navrhnutého procesu nazývaného hydrolýza. Pri tomto procese je kolagén naštiepený na menšie častice a to uľahčuje jeho absorpciu cez črevnú stenu. Keď sú kolagénové peptidy absorbované do krvného obehu, stávajú sa biologicky dostupné a bioaktívne a stáva sa z nich zdroj tvojej vnútornej sily.

Kolagénové peptidy po vstrebaní do krvného obehu spúšťajú syntézu a reorganizáciu nových kolagénových vlákien, zlepšujú kolagénovú matricu a priaznivo ovplyvňujú tvoju pokožku, kosti, svaly a kĺby. Tieto tvrdenia sú potvrdené aj vedeckými štúdiami.

 

Prirodzená krása pramení zvnútra

Kolagénové peptidy vyživujú tvoju pokožku od jej základov, pomáhajú zvyšovať produkciu kyseliny hyalurónovej a tým podporujú hydratáciu pleti. Výskum preukázal, že pravidelné užívanie Morského Kolagénu krásy be attractive redukuje známky starnutia, zvyšuje pevnosť tvojej pokožky a dodáva jej  podporné látky pre jej štruktúru a mladistvosť a to v tých najhlbších vrstvách. Kolagén je navyše prospešný aj pre krásu tvojich vlasov.

 

Tvoja nová rutina pre krajšie a aktívnejšie zajtrajšky

Pre udržanie tvojho aktívneho životného štýlu a dobrú kondíciu potrebuješ silný pohybový aparát. Ak zaradíš práve kolagén do svojej výživovej rutiny môže ti byť nápomocný aj pri funkčnosti kĺbov, nakoľko znižuje ich stuhnutosť. Kolagénové peptidy taktiež podporujú podľa vedcov zdravie a pevnosť kostí. Účinky kolagénu be attractive si zamiluješ, či už túžiš omladiť svoj vzhľad, spomaliť starnutie alebo podporiť svoje športové výkony. Táto výživová rutina ti tak bude určite nápomocná pri dosahovaní tvojich cieľov a pri ceste za nádherným životom.

kolagen vely

Morský Kolagén be attractive má šťavnatú jahodovú chuť a vôňu, takže jednoducho zapadne do tvojej každodennej výživovej rutiny. Je odolný voči teplu, a preto ho môžeš smelo pridať do akéhokoľvek sladkého receptu. Navyše je náš kolagén aj vysoko rozpustný v studenej vode, takže si z neho počas horúcich letných dní môžeš pripraviť lahodné osvieženie alebo smoothie s ľadom. Uži si jednoducho všetky výhody, ktoré kolagén od Vely ponúka!

Rýchle vylepšenia a kozmetické produkty, ktoré sľubujú zázraky v priebehu jednej noci? Nie, to nie je náš štýl. Rozhodli sme sa zamerať na niečo iné.  Prečítaj si viac o filozofii značky Vely a Slow Beauty TU.