vitaminy vely

6 jednoduchých krokov k udržateľnej starostlivosti o tvoju krásu a zdravie


Prinášame ti 6 jednoduchých krokov, ktoré ti pomôžu postarať sa nie len o zdravie a krásu teba, ale aj našej planéty. Nasleduj naše malé tipy, ktoré ťa krok po kroku nasmerujú k udržateľnejšiemu životu. Pretože sebazdokonaľovaním seba zdokonalíš aj naše životné prostredie. Znie to skvelo, nemyslíš?

Udržateľná a ekologická beauty rutina sa stala v ostatnom čase jedným z najväčších kozmetických trendov. Zodpovedný prístup k tvojej kráse a zdraviu navyše šetrí vzácne prírodné zdroje a účinne bojuje proti klimatickým zmenám. Ženy všetkých vekových kategórií preto začali hľadať produkty každodennej starostlivosti, vrátane výživových doplnkov, nie len aby naplnili svoje potreby a osviežili svoj vzhľad, ale taktiež s ohľadom na ekologickosť svojej každodennej rutiny.

Ak si mala už skôr v úmysle urobiť zmeny v tvojej vlastnej beauty rutine, neexistuje na to lepší čas ako hneď teraz. Nasleduj našich šesť jednoduchých tipov, ktoré nasmerujú tvoju starostlivosť o zdravie a krásu na cestu udržateľnosti.

Prečo je udržateľná starostlivosť o zdravie a krásu dôležitá?

Prvým krokom k udržateľnému životu vôbec, je pochopiť prečo záleží na každom našom spotrebiteľskom rozhodnutí z hľadiska environmentu. Udržateľný spôsob života pomáha zachovať prírodné zdroje, ktoré sú vo veľkej miere spracúvané pri výrobe, preprave či znehodnocovaní produktov každodennej spotreby, vrátane kozmetických či výživových doplnkov. Existujú však postupy, ktoré účinne minimalizujú dopad tvojho spotrebiteľského správania, vrátane tvoje beauty rutiny, na životné prostredie.

vitaminy vely

 

Ako môžeš každý deň prispieť k zníženiu vyčerpávania prírodných zdrojov?

Nasleduj našich šesť jednoduchých tipov pre udržateľnú starostlivosť o tvoje zdravie a krásu:

1. Recykluj a upcykluj obalový materiál

Určite ti nie je cudzí fakt, že recyklácia je pre naše životné prostredie veľmi dôležitým procesom. Obalový materiál od tvojho krému, šampónu či pleťového séra nemusí vyjsť nazmar. Skontroluj obal, aby si sa uistila, že je možné ho recyklovať, a potom sa uisti, že odpad správne recykluješ, aby sa dali suroviny opätovne použiť. Obaly, ktoré sa nedajú úplne recyklovať môžeš vďaka svojej kreativite rôznymi spôsobmi upcyklovať. Hravé slovenské nádobky od výživových doplnkov Vely môžeš použiť napríklad ako trendy kvetináč, stojan na tvoje make up štetce či malú vázu na pracovný stôl.

2. Používaj znovu použiteľné odličovacie tampóny a textilné odličovače

Opätovne použiteľné kozmetické tampóny či odličovače sú vyrobené z bavlny alebo froté a sú skvelou ekologickou možnosťou pre odstránenie tvojho make-upu. Po použití môžeš výrobok jednoducho hodiť do práčky a bude ako nový. Navyše existujú varianty textilných odličovačov, pri ktorých použití nepotrebuješ žiaden iný kozmetický produkt a teda si vystačíš aj bez odličovacieho mlieka či vody.

3. Obmedzuj vytváranie odpadu

Zjednoduš svoju rutinu starostlivosti o zdravie a krásu. Plytvanie môžeš obmedziť používaním komplexných produktov. Zaobstaraj si napríklad peeling, ktorý je dostatočne jemný, aby si ho mohla použiť na exfoliáciu tváre, tela, aj pier. O svoje zdravie sa môžeš postarať užívaním komplexov šťavnatých vitamínov, ktoré tvojmu telu dodajú potrebné živiny, vitamíny a antioxidanty v rámci jedného produktu, namiesto kupovania si jednotlivých vitamínov samostatne.

4. Nenechávaj vodu z kohútika zbytočne tiecť

Možno si to neuvedomuješ, ale množstvo vody, ktorú každodenne spotrebuješ, si môže na stave našej planéty vybrať vysokú daň. Keď si umývaš tvár alebo zuby či počas akejkoľvek inej časti tvojej beauty rutiny, kde je potrebná voda, nenechávajte ju zbytočne tiecť z kohútika. Tušila si, že na užitie šťavnatých komplexov vitamínov Vely nepotrebuješ ani pohár vody?

5. Používaj opakovane použiteľné nákupné tašky

Opätovne použiteľné nákupné tašky nie sú žiadnou novinkou, no možno si si však zvykla, že si ich berieš so sebou len pri nákupe potravín. Nezabudni si preto svoju obľúbenú opakovane použiteľnú tašku vziať aj keď sa chystáš na návštevu drogérie či lekárne.

6. Vyhľadávaj produkty s minimálnym balením

Obal môže hrať veľkú úlohu v množstve odpadu vyprodukovaného tvojou kozmetickou a výživovou rutinou. Ak chceš, aby bola tvoja starostlivosť o zdravie a krásu udržateľnejšia, siahni po produktoch, ktoré majú minimálny alebo žiadny obal, ako sú tuhé mydlá alebo šampóny, či výživové doplnky vo vreckách, ktorými môžeš napríklad opätovne naplniť ich pôvodné nádoby.

vitaminy vely


Zázraky cez noc a nemožné za týždeň. Naša doba je charakteristická svojim extrémne rýchlym tempom, ktoré okrem práce premietame i do osobného života a starostlivosti o seba. Ostatné roky nás pandémia učila spomaliť a užiť si prítomný okamih. V tomto smere však máme stále priestor na zlepšenie. Značka Vely prináša koncept Slow Beauty, ktorý okrem tvojej krásy rozmazná i zmysly a naučí ťa, čo je v skutočnosti pri starostlivosti i v živote dôležité. Prečítaj si viac TU.