Q&A s výživovou poradkyňou PharmDr. Veronikou Sivovou PhD.

Zákazníčka: Dobrý deň. Mám 8 mesačného chlapca a kojím. Mohla by som užívať z vašich productov morský kolagén be attractive? Cítim sa aj veľmi unavená. 

PharmDr. Veronika Sivová PhD.: 

Áno, aj ten kolagén krásy, ako aj ostatné produkty, ktoré nájdete v sekcii "Pregnant" sú všetky vhodné nielen pre tehotné, ale aj pre dojčiace ženy. 

Aj keď je v tom kolagéne vyššia dávka vitamínu B12, než aká je odporúčaná denná dávka pre dojčiace ženy, jeho užívanie je úplne bezpečné aj počas kojenia. Pretože vitamín B12, tak ako ostatné vitamín skupiny B, je rozpustný vo vode a teda každý jeho nadbytok, ktorý telo už nepotrebuje prijať, sa jednoducho vylúči močom. Vzhľadom na tú dávku by som vám ho potom ale neodporúčala užívať úplne každý deň, ale stačilo by raz za dva dni ;) 

Okrem kolagénu by sa vám možno hodil aj Pregnant Be encouraged na vnútornú silu. Okrem B-vitamínov a vitamínu C, totiž obsahuje aj vitamín D, zinok a selén, ktoré by vám mohli pri vyčerpaní pomôcť a hlavne udržať aj odolnosť voči ochoreniam. Tento produkt je vhodný na dlhodobé užívanie aj počas kojenia.