Zeler, táto nenápadná zelenina, ukrýva v sebe prekvapivú silu. Zelená šťava z nej lisovaná sa stáva čoraz populárnejšou vďaka svojim úžasným benefitom pre zdravie.

Prečo si dopriať zelerovú šťavu?

1. Detoxikácia a hydratácia: Zeler je nabitý antioxidantmi a flavonoidmi, ktoré aktivizujú prirodzenú detoxikáciu tela a zbavujú ho škodlivín. Zároveň je bohatý na vodu, ktorá hydratuje a podporuje trávenie.

2. Zdravé srdce a cievy: Zeler obsahuje látky, ktoré prirodzene znižujú krvný tlak a cholesterol, čím chráni zdravie srdca a ciev. Jeho protizápalové vlastnosti potláčajú zápalové procesy v tele, čím prispievajú k celkovej pohode.

3. Podpora trávenia a imunity: Zeler stimuluje trávenie, redukuje plynatosť a nadúvanie. Bohatý obsah vitamínu C posilňuje imunitný systém a chráni pred infekciami.

4. Krásna pokožka a vlasy: Vitamíny a minerály v zelerovej šťave vyživujú pokožku a vlasy, dodávajú im vitalitu a zdravý vzhľad.

5. Pomoc pri chudnutí: Nízky obsah kalórií a vláknina v zelerovej šťave podporujú pocit sýtosti a napomáhajú k redukcii hmotnosti.

6. Zníženie cholesterolu: Zeler môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu v krvi.

7. Zníženie krvného tlaku: Zeler obsahuje látky, ktoré dokážu prirodzene znížiť krvný tlak.

8. Zvýšenie energie: Zeler je bohatý na vitamíny a minerály, ktoré dodávajú telu energiu a vitalitu.

9. Zlepšenie nálady: Zeler obsahuje látky, ktoré zlepšujú náladu a zmierňujú stres.

10. Zníženie rizika rakoviny: Antioxidanty v zelerovej šťave chránia bunky pred poškodením a znižujú tak riziko vzniku rakoviny.

Vely_znacka_pribeh

Nakopnite deň zelerom: Elixír vitality pre zdravé telo a myseľ

Ranný elixír vitality:

  • Nakopnite metabolizmus: Zelerová šťava na lačno dodá telu esenciálne živiny pre optimálnu funkciu orgánov a tvorbu buniek, čím vás nabije energiou na celý deň.
  • Lepšia absorpcia živín: Odšťavením zeleru sa sprístupnia cenné látky z vlákien, ktoré podporujú detoxikáciu a elimináciu ťažkých kovov z tela. Tieto kovy sa časom hromadia a poškodzujú orgány ako obličky a pečeň. Zelerová šťava im pomôže s "upratovaním".
  • Podpora chudnutia: Šťava stimuluje metabolizmus a podporuje spaľovanie tukov počas dňa aj v noci. Zároveň obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorá je prekurzorom serotonínu - hormónu šťastia, ovplyvňujúceho aj chuť do jedla.

Prečo ráno?

  • Čistý tráviaci trakt: Ráno je tráviaci systém po nočnom pôste prázdny a pripravený na optimálne vstrebanie živín zo zelerovej šťavy.

Ako si pripraviť zelerovej šťavu?

Ingrediencie:

  • Zeler (vňať aj stonky)
  • Odšťavovač

Postup:

  1. Umyte zeler a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  2. Vložte kúsky do odšťavovača a pripravte lahodný a zdravý nápoj.
  3. Pre maximálne zachovanie nutričných hodnôt vypite šťavu ihneď po odšťavení.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu kúru pite zelerovej šťavu každý deň na lačno.
  • Experimentujte s rôznymi kombináciami! Pridajte do šťavy mrkvu, jablko, uhorku alebo inú zeleninu podľa chuti.
  • Ak nemáte odšťavovač, rozmixujte zeler s vodou a preceďte cez sitko.

Doprajte si zelerovej šťavy a prebuďte v sebe vitalitu!

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.