Zelenina a hummus

Toto občerstvenie je všestranné a skvelé na povzbudenie. Ľahko sa pripravuje a ešte ľahšie sa skladuje. Na okorenenie pridaj štipku kajenského korenia!

Čo budeš potrebovať:

1 plechovka cíceru

¼ šálky tahini pasty

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja

2 lyžice citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku (2, ak ho naozaj miluješ!)

1 lyžička rasce

½ lyžičky morskej soli

1 šálka zeleniny podľa vlastného výberu (mrkva, uhorky, paprika, brokolica)

Začni prípravou cíceru. Ak pripravuješ suchý cícer, postupuj podľa pokynov na obale alebo ak používaš konzervovaný cícer, nezabudni ho scediť a prepláchnuť. Keď je cícer hotový, vlož všetky ingrediencie do kuchynského mixéra a spracuj ich až pokiaľ nenadobudnú hladkú a krémovú textúru. Hummus skladuj vo vzduchotesnej nádobe alebo ho ihneď rozdeľ na 4 porcie. Podávaj so zeleninou podľa vlastného výberu.

Vely_znacka_pribeh

Nutričná hodnota (na porciu):

251 kcal

Tuky 16 g

Sacharidy 22 g

Bielkoviny 8 g

Cícer obsahuje vitamíny A, B, C, E, K betakarotén a minerálne látky ako draslík, horčík, vápnik, sodík, železo, fosfor, mangán, molybdén, zinok, selén, omega 6 a omega 3 mastné nenasýtené kyseliny. Táto strukovina znižuje zápal v tele, pomáha udržiavať zdravie srdca a zdravé kosti, reguluje hladinu cukru v krvi. Navyše je  je bohatým zdrojom antioxidantov a je ideálnou potravinou pre ženy, pretože udržuje zdravú pokožku, bráni vypadávaniu vlasov a je vhodný pre vegetariánov i celiatikov.


Objav naše chutné a nutričné bohaté recepty vrátane raňajok, obedov, večerí a občerstvenia tu.