Kokosové kari so šošovicou je chutné a uspokojujúce a je dokonalým spôsobom, ako okoreniť tvoj jedálny lístok. Nenadúva, naopak tráveniu prospieva. Tento druh šošovice je bohatý zdroj železa a na viaceré vitamíny skupiny B, taktiež obsahuje selén, zinok, fosfor či draslík.
Čo budeš na tento recept potrebovať:
¾ šálky červenej šošovice
2 šálky nakrájaných paradajok
1 šálka zeleninového vývaru
1 plechovka kokosového mlieka
1 lyžička kari
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička kurkumy
1 plechovka cíceru
čerstvý koriander
Naplň hrniec zeleninovým vývarom a pridaj šošovicu, nakrájané paradajky, kokosové mlieko, kari, zázvor, kurkumu a soľ a korenie.
Po približne 10-15 minútach varenia a miešania pridaj cícer.
Keď je všetko pripravené na podávanie, priprav zmes na servírovací tanier.
Na záver posyp čerstvým koriandrom a limetkovou šťavou. (voliteľné)