Výživa v kreatívnej fáze: Kokosovo šošovicové kari

Kokosové kari so šošovicou je chutné a uspokojujúce a je dokonalým spôsobom, ako okoreniť tvoj jedálny lístok. Nenadúva, naopak tráveniu prospieva. Tento druh šošovice je bohatý zdroj železa a na viaceré vitamíny skupiny B, taktiež obsahuje selén, zinok, fosfor či draslík.

Čo budeš na tento recept potrebovať:

 ¾ šálky červenej šošovice

2 šálky nakrájaných paradajok 

1 šálka zeleninového vývaru 

1 plechovka kokosového mlieka

1 lyžička kari

1 lyžička mletého zázvoru

1 lyžička kurkumy

1 plechovka cíceru

čerstvý koriander

 

Naplň hrniec zeleninovým vývarom a pridaj šošovicu, nakrájané paradajky, kokosové mlieko, kari, zázvor, kurkumu a soľ a korenie. 

Po približne 10-15 minútach varenia a miešania pridaj cícer.

Keď je všetko pripravené na podávanie, priprav zmes na servírovací tanier.

Na záver posyp čerstvým koriandrom a limetkovou šťavou. (voliteľné)

Vely_znacka_pribeh

Nutričná hodnota:

610 kcal

Tuk 15 g

Sacharidy 97 g

Cukry 3 g

Vláknina 30 g

Bielkoviny 33 g