Pestrofarebná miska zo sladkých zemiakov, nabitá super vitamínmi, skvelá na zlepšenie nálady a nakopnutie imunitného systému. Sladké zemiaky sú veľmi populárne už aj u nás a to nielen kvôli jedinečnej chuti, no hlavne aj obsahu živín.
Čo budeš na tento recept potrebovať:
2 šálky brokolice
1 šálka varených sladkých zemiakov a tekvice
1 jarná cibuľka (nakrájaná)
1 polievková lyžica olivového oleja
2 vajcia
½ avokáda
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Soľ a čili vločky
Sladké zemiaky spolu s tekvicou osoľ a okoreň a pokvapkaj olivovým olejom. Zeleninu upeč do mäkka na cca 180-200°C po dobu 40 minút.
Medzitým uvar brokolicu a nasekaj ju nadrobno, kým nebude podobná ryži, a vlož ju do misky.
Keď je zelenina upečená, na panvici rozšľahaj vajíčka na olivovom oleji a pridaj jarnú cibuľku, soľ a čili vločky podľa chuti.
Zmiešaj zmes (sladké zemiaky a tekvicu) spolu s vajíčkom a naservíruj na brokolicu a podávaj.