Postup:
1. Začnite prípravou jahodového dresingu. Do stredne veľkého hrnca pridajte polovicu jahôd, citrónovú šťavu, vodu a med.
2. Zahrejte zmes na var a potom znížte teplotu na strednú a varte 20-30 minút, občas premiešajte.
3. Keď sa jahody rozpustia v omáčke, odstráňte z tepla. Primiešajte zvyšné jahody a nechajte zmes vychladnúť, zatiaľ čo pripravujete palacinky.
4. Do veľkej nádoby pridajte vajcia, mlieko, maslo, jablčný ocot a vanilkový extrakt. Mixujte, až kým zmes nebude úplne hladká.
5. Potom pridajte múku, kolagén, škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a morskú soľ. Opäť mixujte, aby sa všetko spojilo.
6. Rozohrejte širokú panvicu na stredne nízku teplotu. Ľahko potrite ďalším kúskom masla a nalejte cesto na panvicu formou palaciniek s priemerom 10-15 cm.
7. Rozotrite cesto a nechajte palacinky variť, kým na povrchu nevzniknú bublinky a okraje sa nezačnú opekať. Potom ich obráťte a opekajte z druhej strany.
8. Odložte na mriežku na chladenie po dobu 3-5 minút pred podávaním. Opakujte proces so zvyšným cestom.
9. Podávajte s jahodovým dresingom a vychutnajte si ich!