Palacinky S Jahodami Obohatené O Kolagén – Neodolateľne Lahodná Kombinácia

Palacinky S Jahodami Obohatené O Kolagén – Neodolateľne Lahodná Kombinácia

Vitajte na našom blogu! Rozhodli sme sa potešiť vás lahodným receptom na kolagénové palacinky s jahodami. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj prospešné pre vášu pokožku a vlasy. Pripraviť tieto palacinky je veľmi jednoduché. 

Suroviny, ktoré budeš potrebovať: 

- 3 vajcia

- 120 ml mlieka

- 3 polievkové lyžice zmäknutého masla alebo kokosového oleja

- 2 čajové lyžičky jablečného octu

- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

- 6 polievkových lyžíc múky

- 2 vrecúška kolagénu be attractive™

- 1 čajová lyžička mletej škorice

- veľká štipka mletého muškátového orieška

- 1 čajová lyžička prášku do pečiva

- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli

- 600 g nakrájaných jahôd

- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

- 3 polievkové lyžice studenej vody

- 2 polievkové lyžice medu alebo javorového sirupu

Postup:

1. Začnite prípravou jahodového dresingu. Do stredne veľkého hrnca pridajte polovicu jahôd, citrónovú šťavu, vodu a med. 

2. Zahrejte zmes na var a potom znížte teplotu na strednú a varte 20-30 minút, občas premiešajte.

3. Keď sa jahody rozpustia v omáčke, odstráňte z tepla. Primiešajte zvyšné jahody a nechajte zmes vychladnúť, zatiaľ čo pripravujete palacinky.

4. Do veľkej nádoby pridajte vajcia, mlieko, maslo, jablčný ocot a vanilkový extrakt. Mixujte, až kým zmes nebude úplne hladká.

5. Potom pridajte múku, kolagén, škoricu, muškátový oriešok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a morskú soľ. Opäť mixujte, aby sa všetko spojilo.

6. Rozohrejte širokú panvicu na stredne nízku teplotu. Ľahko potrite ďalším kúskom masla a nalejte cesto na panvicu formou palaciniek s priemerom 10-15 cm.

7. Rozotrite cesto a nechajte palacinky variť, kým na povrchu nevzniknú bublinky a okraje sa nezačnú opekať. Potom ich obráťte a opekajte z druhej strany.

8. Odložte na mriežku na chladenie po dobu 3-5 minút pred podávaním. Opakujte proces so zvyšným cestom.

9. Podávajte s jahodovým dresingom a vychutnajte si ich!

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.