Hubová ryža

Už to nemôže byť jednoduchšie. Jednoduché a najmä rýchle recepty určite potešia nejednu z vás. Rizoto patrí medzi tradičné talianske jedlo z ryže. Slováci si však tento recept osvojili, a preto vzniká množstvo variácií ako pripraviť túto pochúťku podľa svojho gusta.

Čo budeš potrebovať:

1 šálka varenej ryže

2 hrnčeky hrášku

2 hrnčeky mrkvy

1 hrnček šampiňónov

Soľ a korenie

Čerstvá bazalka

Predhrejte rúru na 190 °C. Ryžu uvaríme v osolenej vode do al dente (polomäkka). V zapekacej mise zmiešame uvarenú ryžu, hrášok, mrkvu, šampiňóny, soľ a korenie podľa chuti. Misku prikryjeme alobalom a pečieme 15 minút. Naservírujeme na tanier a ozdobíme bazalkou.

Vely_znacka_pribeh


Nutričná hodnota (na porciu):

80 kcal

Tuk 1 g

Sacharidy 11 g

Cukry 4 g

Vláknina 3g

Bielkoviny 3 g

Natural ryža obsahuje vitamíny skupiny B, E, kyselinu listovú a minerály vápnik, horčík, draslík, sodík, síru, meď a zinok. Obsah týchto cenných látok závisí od druhu ryže. Šampióny obsahujú vitamín B1, B2, niacín, kyselinu listovú, provitamín D, z minerálnych látok draslík, fosfor, horčík, železo a selén a zo stopových prvkov fluór, mangán, zinok, jód, titan a meď. 
Objav naše chutné a nutričné bohaté recepty vrátane raňajok, obedov, večerí a občerstvenia tu.