V dnešnej rýchlej dobe je čoraz viac žien vystavených neustálemu tlaku a stresu, či už v osobnom alebo pracovnom živote. Našťastie existujú spôsoby, ako si zachovať vytúženú rovnováhu a cítiť sa pritom krásne a zdravo. Jednou z metód, ktorá posledné roky získava na popularite, je mindfulness – vedomé uvedomovanie si prítomného momentu bez hodnotenia. Poďme sa pozrieť na päť dôvodov, prečo zaradiť mindfulness do vášho denného režimu môže mať pozitívny vplyv na vaše zdravie aj krásu.

 

1. Zníženie stresu a úzkosti

Mindfulness praktiky sa osvedčili pri redukcii stresu a úzkosti, čo môže mať priamy vplyv na kvalitu pleti. Chronický stres spôsobuje, že telo produkuje hormóny ako kortizol, ktoré môžu prispievať k akné alebo ekzémom. Prijímaním prítomného momentu môžete znížiť tieto negatívne účinky a vrátiť pleti jej prirodzenú rovnováhu a žiarivosť.

2. Zlepšená spánková kvalita

Dobrý nočný odpočinok je nevyhnutný pre zdravie celého organizmu vrátane stavu kože. Meditácia a iné mindfulness techniky môžu pomôcť upokojiť myseľ pred spaním, vedúc k hlbšiemu a kvalitnejšiemu spánku.

 

3. Zvýšenie sebavedomia a vnútornej krásy

Mindfulness cvičenia ako meditácia posilňujú vnímanie seba samého a pomáhajú rozvíjať väčšiu emočnú rezilientnosť. Učenie sa prijímať seba so všetkými svojimi chybami hrá kľúčovú úlohu v budovaní sebavedomia, čo sa následne pozitívne odráža na vonkajšej kráse.

Vely_znacka_pribeh

4. Podporuje zdravé stravovacie návyky

Zdravý životný štýl je oveľa viac než len pravidelná fyzická aktivita a vyhýbanie sa nezdravým potravinám. Jednou z aspektov, ktorý môže mať obrovský vplyv na naše zdravie a krásu, je začlenenie surovej stravy do nášho jedálnička a pravidelná detoxikácia tela. Surové ovocie, zelenina, orechy a semená obsahujú maximálne množstvo vitamínov, minerálov a enzýmov, ktoré sú zásadné pre správnu funkciu nášho organického systému. Okrem toho, konzumácia týchto neprocesovaných potravín môže pomôcť pri redukcii váhy, zlepšení kvality pokožky a podpore tráviaceho systému. Detoxikačné programy, či už v podobe špeciálnych diét alebo prostredníctvom detoxikačných procedúr ako sú napríklad sauna či hydroterapie, môžu napomôcť k odstráneniu toxínov z tela a posilneniu našej imunity. V dnešnej uponáhľanej dobe plnej chemikálií a umelých aditív je pravidelné čistenie organizmu takmer nevyhnutné pre udržanie si dobrej fyzickej kondície a svieže vyzerajúceho vzhľadu.

 

5. Mindfulness a meditácia

V dnešnej uponáhľanej dobe je čoraz dôležitejšie nájsť si chvíľku pre seba a svoju duševnú pohodu. Pravidelná meditácia či mindfulness techniky môžu mať pozitívny vplyv nie len na našu psychiku, ale aj na celkový vzhľad a zdravie. Redukcia stresu prostredníctvom týchto praktík môže pomôcť predchádzať mnohým kožným problémom vrátane akné a ekzému, pretože stres je jedným z hlavných triggerov týchto stavov.

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.