4 Zložky pre Krásne a Zdravé Vlasy

1. Bielkoviny pre rast vlasov

Keratín, hlavná zložka vlasov, pokožky a nechtov, je vlastne bielkovina. Preto nie je prekvapujúce, že zahrnutie potravín s vysokým obsahom bielkovín do jedálnička podporuje zdravý rast vlasov. Tieto potraviny sú zároveň bohaté na aminokyseliny, ktoré podporujú tvorbu keratínu a obnovu kapilárných buniek.

Zdroje môžete hľadať v týchto potravinách: vajcia, mäso a ryby, morské plody.

2. Väzba proteínov pre posilnenie vlasov

Zinok, podobne ako síra, hrá dôležitú úlohu pri posilňovaní vlasov. Pomáha spojiť sa proteínom keratínu a zabraňuje jeho rozpadaniu. Zinok sa nachádza v potravinách, ako sú cesnak, morské plody, mandle, zelené fazuľky a niektoré byliny a korenie.

3. Podpora rastu vlasov

Kremík je dôležitý pre optimálne zloženie keratínu, čo prispieva k rýchlejšiemu rastu vlasov. Ak túžite po plných a objemných vlasoch, mali by ste zahrnúť dostatočné množstvo kremíka do svojho jedálnička.

Zdroje môžete hľadať v týchto potravinách: repa, dula, špenát, kvaka, petržlen a reďkovka.

4. Voľba vitamínov pre rast vlasov

Vitamíny skupiny B sú považované za kúzelné vitamíny pre vlasy. Stimulujú rýchly rast vlasov a obnovu vlasových folikulov, kde dochádza k najrýchlejšej obnove buniek v tele. Vitamín B3 podporuje krvnú cirkuláciu v korienkoch vlasov, zatiaľ čo vitamín B5 podporuje rast vlasov. Vitamín B8 reguluje tvorbu mazu na pokožke hlavy.

Zdroje týchto vitamínov zahŕňajú mandle, huby, zelené listové zeleniny, avokádo, cesnak, zeler, mandle, rajčiny a celozrnné potraviny.

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.