Kolagén je bielkovina, ktorá tvorí až 30% bielkovín v ľudskom tele. Nachádza sa v spojivových tkanivách, ako je pokožka, kosti, chrupavky a šľachy. S pribúdajúcim vekom produkcia kolagénu prirodzene klesá, čo vedie k vráskam, ochabnutiu pokožky, bolestiam kĺbov a ďalším starnúcim príznakom.

Existuje viacero typov kolagénu, ale pre ženy je najvhodnejší rybí kolagén. Prečo?

1. Ľahko sa vstrebáva 

Rybí kolagén má menšiu molekulovú hmotnosť ako hovädzí kolagén, vďaka čomu sa vstrebáva do krvného obehu oveľa ľahšie a efektívnejšie. To znamená, že vaše telo ho dokáže lepšie využiť na podporu zdravia pokožky, kĺbov a vlasov.

2. Podporuje zdravie pokožky 

Rybí kolagén preukázateľne zlepšuje elasticitu a hydratáciu pokožky, čím redukuje vrásky a vyhladzuje jemné linky. Štúdie ukázali, že ženy, ktoré užívali rybí kolagén, mali po 8 týždňoch viditeľne pevnejšiu a pružnejšiu pokožku.

3. Zmierňuje bolesť kĺbov

Kolagén je dôležitou súčasťou chrupavky, ktorá tlmí nárazy a chráni kĺby. Rybí kolagén preukázateľne znižuje bolesť a zlepšuje pohyblivosť u ľudí s osteoartrózou.

„Krása nie je v tom, ako mladá vyzeráš, ale v tom, ako sa cítiš vo vnútri. Keď sa o seba staráš a dávaš si záležať na svojom zdraví, žiari to aj navonok."

4. Podporuje zdravie vlasov 

Kolagén posilňuje vlasové folikuly a podporuje rast vlasov. Štúdie ukázali, že ženy, ktoré užívali rybí kolagén, mali po 3 mesiacoch hustejšie a pevnejšie vlasy.

5. Bezpečnosť a vedľajšie účinky

Rybí kolagén je všeobecne považovaný za bezpečný a dobre tolerovaný. Zriedkavé vedľajšie účinky zahŕňajú miernu nevoľnosť a hnačku.

Odporúčané dávkovanie

Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov sa odporúča užívať 2-5 gramov rybieho kolagénu denne. Kolagén sa dáva vo forme prášku, kapsúl alebo gél.

Rybí kolagén je prírodný doplnok stravy s mnohými preukázanými benefitmi pre zdravie žien. Je ľahko stráviteľný, podporuje zdravie pokožky, kĺbov a vlasov a je všeobecne považovaný za bezpečný. Ak hľadáte spôsob, ako spomaliť starnutie a udržať si zdravie a krásu, rybí kolagén môže byť pre vás ideálnym riešením.

 

Starnutie je prirodzený proces, ale to neznamená, že sa musíme vzdať krásy a vitality. S trochou starostlivosti a správnymi doplnkami stravy môžeme dosiahnuť vek bez starostí a žiariť krásou aj v zrelšom veku.

Zdroje:

 

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.