Sezónna strata vlasov s blížiacou sa jarou

Sezónna strata vlasov má najväčší vplyv na nás na jeseň a na jar, keď vypadávajú obzvlášť veľké množstvá vlasov. Normálne strácame 50 až 100 vlasov denne, čo je bežný jav, ale počas sezónnej straty môže toto číslo narásť. Aj keď nie je nijako zásadne znepokojujúce, je dôležité zdôrazniť, že vypadávanie vlasov nie je trvalé.

 

Počas celej dĺžky roka je priemerný počet vypadnutých vlasov denne pomerne nízky, okolo 50 vlasov. Avšak v období sezónnej straty vlasov môže tento počet prekročiť 100 vlasov denne a v niektorých prípadoch aj viac.

 

Hoci presné príčiny tohto sezónneho vypadávania vlasov nie sú známe, vedecké výskumy naznačujú, že je spojené so zmenami v hladinách hormónov prolaktínu a melatonínu v ľudskom tele, ktoré ovplyvňujú životný cyklus vlasov.

 

Cyklus vlasov sa skladá z troch fází a telogénna fáza, známa aj ako fáza vypadávania, je poslednou z nich. Počas jarnej a jesennej sezóny sa často stáva, že väčšie percento vlasov prechádza do tejto fázy v dôsledku hormonálnej nerovnováhy.

 

Intenzita slnečných lúčov je jedným z faktorov, ktorý ovplyvňuje vypadávanie vlasov na jar. Pretože počas tohto obdobia je slnečné počasie často spojené so striedaním slnka a oblakov. Tento jav by sme mohli vtipne nazvať "aprílové padanie vlasov".

 

Je však dôležité si uvedomiť, že táto strata vlasov nie je trvalá a trvá približne dva mesiace. Ak však zaznamenáte nezvyčajne vysokú stratu vlasov, môže to byť dôvod na znepokojenie.

 

Je preukázané, že človek si obvykle všimne vypadávanie vlasov až v momente, keď mu chýba 15% množstva vlasov.

 

Ak sa chcete vyhnúť stratám vlasov a zabezpečiť ich prirodzený rast, odporúčame vám užívať vitamíny na silné vlasy be appreciated, ktoré sú určené na posilnenie a rast vlasov.

Vely_znacka_pribeh

Prichádzajúca jar je obdobím, kedy mnoho ľudí zažíva problémy so svojimi vlasmi. Zmena teploty, nadmerná strata vlhkosti a slabšie slnečné žiarenie môžu viesť k oslabeniu vlasov. Práve v tomto období je preto vhodné užívať vitamíny na podporu silných vlasov.

 

Vitamíny ako napríklad biotín, vitamín C, vitamín E a vitamín D sú dôležité pre zdravé a silné vlasy. Biotín podporuje rast vlasov a posilňuje ich štruktúru. Vitamín C a vitamín E sú silné antioxidanty, ktoré ochraňujú vlasy pred škodlivými voľnými radikálmi a prispievajú k ich lesku. Vitamín D je dôležitý pre správnu funkciu vlasových folikulov a rast vlasov.

S prichádzajúcou jarou sa môže prejavovať aj sezónna vypadávanie vlasov, čo je bežné. Užívanie vitamínov na silné vlasy môže pomôcť minimalizovať túto stratu vlasov a posilniť ich smerom k lepšiemu zdraviu vlasov.

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.