Matcha, jemne mletý zelený čaj s bohatou históriou v Japonsku, si v posledných rokoch získala popularitu pre svoje blahodárne účinky na zdravie a krásu. Jej tajomstvo tkvie v mimoriadne vysokej koncentrácii antioxidantov, ktoré chránia bunky pred poškodením a starnutím.

Prečo je matcha ideálna pre ženy nad 40 rokov?

  • Bojuje proti vráskam a jemným linkám: Antioxidanty v matcha neutralizujú voľné radikály, ktoré sú zodpovedné za starnutie pokožky. Matcha taktiež podporuje produkciu kolagénu a elastínu, čím zlepšuje elasticitu a pevnosť pokožky. Štúdia publikovaná v Journal of Cosmetic Dermatology z roku 2016 zistila, že ženy, ktoré užívali matcha prášok po dobu 12 týždňov, mali viditeľne znížený počet vrások a jemných liniek.

  • Zjednocuje tón pleti: Matcha má protizápalové vlastnosti, ktoré redukujú začervenanie a podráždenie. Zároveň pomáha zmierniť hyperpigmentáciu a tmavé škvrny, čím dodáva pleti žiarivý a zdravý vzhľad. Podľa štúdie publikovanej v Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology z roku 2015 môže matcha pomôcť znížiť výskyt melasmy, pigmentovej poruchy, ktorá sa často vyskytuje u žien nad 40 rokov.

  • Detoxikuje pokožku: Matcha podporuje vylučovanie toxínov z tela a napomáha k hĺbkovému čisteniu pleti. Pokožka tak pôsobí sviežo a prejasnene. Štúdia publikovaná v Journal of Toxicology and Environmental Health Sciences z roku 2014 zistila, že matcha môže pomôcť chrániť pokožku pred poškodením spôsobeným znečistením ovzdušia.

  • Chráni pred UV žiarením: Matcha obsahuje antioxidanty, ktoré chránia pokožku pred škodlivým UV žiarením a predčasným starnutím. Podľa štúdie publikovanej v Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology z roku 2015 môže matcha pomôcť znížiť riziko vzniku rakoviny kože.

Ako používať matchu pre krásu?

  • Maska na tvár: Zmiešajte 1 lyžičku matcha prášku s 2 lyžičkami jogurtu a 1 lyžičkou medu. Naneste na tvár a nechajte pôsobiť 15-20 minút.

  • Čaj: Pripravte si lahodný čaj matcha a doprajte si ho každý deň. Matcha čaj je bohatý na antioxidanty a L-theanine, aminokyselinu, ktorá podporuje relaxáciu a sústredenie.

  • Doplnok stravy: Matcha je dostupná aj vo forme kapsúl, ktoré môžete užívať podľa návodu.

Okrem týchto bežných spôsobov použitia môžete matchu pridať aj do smoothies, dezertov a ďalších jedál.

Matcha je prírodný a efektívny spôsob, ako dosiahnuť krásnu a zdravú pleť. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami o jej úžasných účinkoch!

V prípade akýchkoľvek otázok nás určite neváhajte kontaktovať! S radosťou vám zodpovieme na všetky vaše otázky tu.